Nybörjarinformation

Som nybörjare, eller "rookie", hälsar vi dig varmt välkommen till gemenskapen i Carlshamn Oakleaves och till den amerikansk fotbollsfamiljen.

Vi är övertygade om att du kommer att trivas med dina nya lagkamrater och övriga inom föreningen.

Du får nu din första inblick i den ultimata lagsporten. Inom amerikansk fotboll finns väldigt lite utrymme för individualister. Laget är det som gäller, där alla måste göra sin del för att laget ska bli framgångsrikt.

Du har förmodligen en mängd frågor och några av dom viktigaste ska vi försöka besvara här. Men var inte rädd för att fråga din coach, lagledare eller lagkamrater om vad som helst. Amerikansk fotboll är, än så länge, en relativt liten och ny sport i Sverige. Så på ett sätt kan man säga att vi alla är nybörjare.

Återigen, varmt välkommen till oss!

 

UTRUSTNING
Som nybörjare har du möjlighet att låna hjälm och axelskydd under 2 månader. Övrig utrustning måste du köpa in själv. Vi rekommenderar Contact Sports i Kristianstad. Telefon 044-10 67 55 eller 044-20 01 44.

Obligatorisk utrustning inom amerikansk fotboll är:

  • Hjälm med galler
  • Axelskydd
  • Träningströja
  • Tandskydd
  • Byxpaket med höft- svanskote- lår- och knäskydd.
  • Stadiga skor med bra fäste på gräs. 

Beroende på vilken position man spelar kan ytterligare utrustning vara bra att ha såsom handskar, revbensskydd, armbågsskydd neck-roll mm.

Gå gärna in på hemsidan http://www.contactsports.se/ och titta ut vad ni är intresserade av. Det finns ett nybörjarpaket som kostar ca 2.000 kronor.

Tänk på att Oakleaves spelar i Silverfärgad hjälm med mörkgrönt galler. Svarta byxor är en fördel eftersom vi kan komma att använda träningsbyxorna även vid match.

AVGIFTER

De årliga avgifterna består av tre delar där den viktigaste är licensavgiften som vi ber dig betala in så fort som möjligt. Detta på grund av att den innehåller en försäkring. För att få delta i matcher och klubbaktiviteter måste du även betala in medlems- och spelaravgift. Avgifterna kan skifta mellan åren. Aktuella belopp hittar du här.

LICENSIERING

Glöm inte att fylla i, skriva under och återlämna licensformulären så fort som möjligt. Lagledare eller coacherna har fler sådana om det skulle behövas. Du kan även ladda hem formulären här.